Ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում Coca-Cola խմելուց հետո

Դեղագետ Նիրաժ Նայկը ինկոնոգրաֆիկայի միջոցով հստակ պատկերում է այս գործընթացը:

10/19/2016 1256 դիտում ID # 74136277
Առողջություն Փաստեր
Հավանե՞լ եք նյութը: Կիսվե՛ք Ձեր ընկերների հետ։

Առաջին 10 րոպեներից հետո: Ձեր օրգանիզմը ուժեղ հարված է ստանում 10 գդալ շաքարավազից: Դուք այդ քաղցրությունը չեք զգում: Ֆորսֆորաթթուն չի ճնշում: Այսքան քաղցրությունը հարկավոր է, որ այն մոտիվացնի, կարելի է ասել այն քաղցր թմրանյութ է:
20 րոպե հետո: Արյան մեջ քաղցրի մակարդակը նվազում է: Ստամոքսը, արձագանքելով այս փոխակերպումներին, շաքարի ողջ ավելցուկը վերածում է ճարպի:
40 րոպե հետո: Օրգանիզմը սկսում է կլանել կոֆեինը, որը կոլայի բաղադրության մեջ կա: Ձեր բիբերը լայնանում են, արյան ճնշումը բարձրանում: Ստամոքսը սկսում է արյան մեջ արտանետել շաքարի մնացորդները: Ադենոզինը արգելակում է հոգնածության ռեցեպտորները և Դուք այլևս քնկոտություն չեք զգում:
45 րոպե հետո: Դոպամինը, որն առանձնանում է Coca-Cola օգտագործելու արդյունքում, շարունակում է ուղեղի վայելքի կետերը ակտիվացնել: Բարձր տրամադրություն է Ձեզ ապահովում: Ֆիզիկական մասում ևս նույն պատկերն է, ինչ, ասենք, հերոինի օգտագործման ժամանակ:
60 րոպե հետո: Ֆորսֆորաթթուն կապում է կալիցիումը, երկաթը և ցինկը Ձեր ստամոքսում: Սա արագացնում է մետաբոլիզմը, միևնույն ժամանակ, քայքայում է Ձեր ատամները և ոսկորները:
Երբ անցնում է ավելի քան 60 րոպե: Այս փուլում արդեն գործում է կոֆեինի միզարտադրողական հատկությունը: Դուք անընդհատ զուգարան եք ուզում գնալ:
Ավելի ուշ: Դուք նորից քաղցր մի բան եք ուզում: Եթե չլինի այդ պահին, Դուք դառնում եք լարված:
Գազավորված ըմպելիքները բերում է սրտի, դիաբետի, ճնշման հետ կապված խնդիրների, ինչպես նաև ատամներն են շարքից դուրս գալիս: Ամեն օր աշխարհում վաճառվում է 1.6 միլիարդ Coca-cola: Դա դուք նորմա՞լ եք համարում:

Բասկետբոլ խաղացող փղերը

WEB 365 9/6/2016